Trucs per a maximitzar el rendiment de la caldera a la primavera

Fa poques setmanes que deixem enrere l’hivern. Amb l’arribada de la primavera la temperatura incrementa i les factures per l’ús de calefacció descendeixen. Després d’un llarg període de funcionament, comencem a usar menys la caldera per a la calefacció i, per aquest motiu, és el moment ideal per a revisar-la i deixar-la preparada per a maximitzar el rendiment en la següent temporada de fred.

Avui et presentem alguns consells per a avaluar i preservar el manteniment de la caldera amb la finalitat de potenciar el seu rendiment.

Consells

  • Revisa la pressió: comprova sovint la pressió del teu equip. Aquesta ha de mantenir-se entre 1 i 1,5 bars quan es troba en fred. No obstant això, quan aquesta xifra baixa o descendeix pot comprometre el rendiment de la caldera.
  • Purga els radiadors: el procés que consisteix a eliminar l’aire sobrant dels radiadors, l’acumulació d’aire sol generar un major consum i un menor rendiment. Si hi ha aire acumulat escoltaràs sorolls en el sistema. Per això, és recomanable fer aquest procediment una vegada a l’any, en una època en la qual el sistema de calefacció s’usi poc o res, com en la primavera.
  • Color de la flama: la flama ha de mantenir-se de color blau fosc, i no ha de produir fum. Les tonalitats grogues o taronges evidencien problemes en la combustió.
  • Ventilació adequada: la ventilació adequada és important a fi d’evitar obstruccions o disminucions en el rendiment.

Finalment, recordar que el manteniment periòdic és indispensable, ja que no sols garanteix l’òptim rendiment del sistema de calefacció sinó també evita riscos, i preserva la seguretat dels habitants de la llar. Per aquest motiu, us recomanem realitzar revisions cada 4 o 5 anys de la mà d’un professional qualificat perquè s’encarregui de comprovar cada detall i preparar-la per a maximitzar el rendiment per al següent període d’ús.