Com triar la mida d’una caldera de gasoil adequada?

Com triar la mida adequada d’una caldera de gasoil per a una casa de 200 metres? Aquesta és una pregunta que ens fan molts clients. No és fàcil, i depèn de diversos factors: quin tipus de sistema de calefacció té a casa, quin tipus de combustible utilitza a la seva zona i quant espai hi ha a casa. Podem fer algunes recomanacions, però és molt important coordinar la decisió amb el vostre instal·lador.

Un factor que afectarà la mida de la caldera de gasoil que necessita per a un habitatge de 200 metres és el tipus de sistema de calefacció que tingui.

Si teniu un sistema tradicional de radiadors, necessitareu una caldera més gran que si teniu un sistema modern de calefacció per terra radiant. També és important tenir en compte el tipus de combustible que s’utilitza a la zona; les calderes de gasoil són més comunes en zones que utilitzen gas o petroli per a la calefacció, mentre que les calderes elèctriques són més comunes a zones amb accés a electricitat.

Finalment, cal tenir en compte també l’espai de la casa. Si l’espai per a la caldera és limitat, haureu d’escollir un model més petit.

Tipus de calderes de gasoil

Hi ha tres tipus de calderes de gasoil: convencionals, de condensació i de sistema.

Una caldera convencional és el tipus més comú; escalfa laigua que circula pels radiadors de casa seva. La caldera de condensació és més eficient que la convencional, ja que capta més calor dels gasos d’escapament i la fa servir per escalfar l’aigua. També produeix menys diòxid de carboni.

Una caldera de sistema és una combinació dels dos tipus descrits anteriorment, i funciona de manera diferent segons la que s’ha instal·lat. L’avantatge d’aquest tipus de caldera de gasoil és que fa servir fins a un 30% menys de combustible que les calderes convencionals.

Aquests són només alguns factors a tenir en compte a l’hora de triar la mida d’una caldera de gasoil per a un habitatge de 200 metres. Recorda que la millor manera d’escollir és treballar amb el teu instal·lador, que et podrà aconsellar sobre el millor model segons les teves necessitats.