Diferències entre gasolina i gasoil per a motors

La gasolina i gasoil, també conegut com a gasoil, són productes obtinguts com derivats del petroli i utilitzats àmpliament com a combustibles en diferents mitjans de transport, destacant el seu ús en la indústria automotriu, on es denomina dièsel a aquells motors que empren gasoil.

No obstant això, tots dos productes posseeixen diferències claus. A continuació t’expliquem algunes de les més destacades, especialment des de la perspectiva dels motors.

Cas del gasoil

En principi, el dièsel s’empra en una extensa gamma de vehicles, des de cotxes petits fins a autobusos de transport o aeronaus. Aquest es diferencia de la gasolina perquè sol ser més econòmic i subdividir-se en tres categories: el gasoil A, B o C, els quals generen fins a un 10% més d’energia que la gasolina.

A més, compten amb una major vida útil, ja que solen ser motors més pesats i generen major soroll. L’oli es canvia cada 20.000 quilòmetres i són més exigents amb la bateria del vehicle.

Cas de la benzina

Els motors de gasolina, també coneguts com a motors de combustió interna, són els més utilitzats a nivell mundial. De fet, van sorgir després del dièsel, però la gasolina està molt més enfocada en la indústria automotriu que en altres àmbits.

La gasolina necessita més combustible per a aconseguir una major torsió mecànica. La comprensió és baixa, per això el motor és relativament silenciós. L’oli es canvia cada 10.000 quilòmetres, compta amb major potència, menor exigència de la bateria i genera menys contaminació ambiental.

Una altra de les diferències radica en el funcionament del motor, ja que en la combustió per gasolina, el procés inicia amb una espurna a l’interior del cilindre a través de les bugies.

Aquest procés no ocorre amb els motors dièsel, ja que aquests converteixen la calor en energia per a generar el moviment del vehicle. En tractar-se d’un motor tèrmic, requereix d’altes temperatures en l’aire durant l’etapa de comprensió perquè funcioni.

A Petrolis Figueres som distribuïdors de gasolina i gasoil a l’Alt Empordà. Contacta amb nosaltres per a realitzar la teva comanda a domicili.