Quin és el gasoil de millor qualitat?

Molts dels usuaris dels nostres servei de gasoil a domicili a Sant Pere Pescador ens pregunten sobre quin és el gasoil de millor qualitat. Aquesta és una qüestió que preocupa a tots els conductors de vehicles.

Per començar, la diferència de preu entre el Gasoil A i el Gasoil B té un raó de ser. Per això, avui aprofitarem a parlar sobre quines són les diferències entre aquests dos combustibles per a treure’ns de dubtes i saber quin és gasoil de millor qualitat.

Diferències de qualitat entre el gasoil A i B

El gasoil A és el combustible de millor qualitat dins d’aquests derivats del petroli. En el seu processament a les refineries es procedeix a refinar més i se li afegeixen certs additius perque la parafina no se solidifiqui amb el fred.

A més, també inclou substàncies que ajuden a reduir el consum i a controlar la contaminació produïda per aquest combustible. Per últim, dins d’aquesta sèrie d’additius, estan els que ajuden a resguardar el motor i millorar els serveis. Per això, aquest tipus de gasoil s’empra en els automòbils i motos.

El gasoil B seria una gamma mitjana dins dels productes refinats. Aquest té més parafina i es refina menys. D’aquí que el seu ús habitual es doni sobretot en maquinària per a labors d’agricultura i embarcacions de tota mena.

L’ús d’aquest combustible en cotxes podria espatllar el motor. A més, com sempre advertim en la nostra empresa de gasoil a domicili, des d’un punt de vista tributari és il·legal emprar aquest gasoil en aquesta mena de vehicles.