Perquè canviar a una caldera de condensació de gasoil?

Molts dels nostres clients ens comenten que estan canviant les seves antigues calderes per altres més modernes que incorporen sistemes de condensació. Estem parlant de les calderes de condensació de gasoil.

Perquè canviar a una caldera de condensació de gasoil?

Existeixen dos motius fonamentals que justifiquen el canvi a una caldera de condensació de gasoil: l’estalvi de combustible i el respecte al medi ambient.

A Petrolis Figueres sempre busquem el millor per als nostres clients, per això, avui volem explicar-te una mica més sobre el funcionament d’aquesta mena de calderes i els avantatges que pots obtenir.

Avantatges de les calderes de condensació

Mentre que les calderes tradicionals expulsen els fums i vapors d’aigua procedents de la combustió directament per la xemeneia a una temperatura aproximada d’uns 200 graus, les calderes de condensació recuperen la calor d’aquests vapors i el transformen en una energia addicional amb la qual s’alimenta la caldera.

Les millors calderes convencionals aconsegueixen una potència calorífica del 80 – 90%. No obstant això, l’índex calorífic en les calderes de condensació aconsegueix el 110%, o el que ve a ser el mateix, suposa un estalvi del 30% en el consum de gasoil.

Així doncs, aquesta moderna tecnologia permet millorar la qualitat de la combustió que es crea a l’interior de la caldera, reduint-se de manera notable les emissions de CO2 i altres gasos contaminants i perjudicials per a la capa d’ozó, la qual cosa redunda directament en un enorme benefici mediambiental a curt termini.

Finalmente, recordar que el cost d’adquisició de les calderes de condensació és una mica més elevat que el de les calderes convencionals, però cal tenir en compte que es tracta d’una de les tecnologies més modernes del mercat.

Si decideixes instal·lar una caldera de condensació en la teva llar amb el temps, a Petrolis Figueres realitzem la distribució del gasoil a domicili a Castello d’Empúries.