Com prevenir les avaries en dipòsits de combustible

És molt important que prenguis certes recomanacions quant a la prevenció de possibles avaries en el dipòsit de combustible per al teu sistema de calefacció. Abans de res, has de conèixer quines són les avaries més comunes que poden ocórrer:

Tipus d’avaries en dipòsits de combustible

Avaries per la corrosió generada en el dipòsit

L’òxid i la corrosió són comunes amb el pas del temps. Vaig donar les condicions de l’espai on se situa el dipòsit de combustible són extremes i els materials amb els quals està construït són de baixa qualitat, la corrosió podria ser un greu problema per a tu i el teu dipòsit de combustible.

Avaries en el tanc causades per incendis

Si es produeix un vessament per una perforació en l’estructura del teu tanc de combustible es podria generar ràpidament un incendi. Recorda que els dipòsits no són similars a quan fas un barbacoa a casa, ja que aquests tenen altres característiques i cures que has de seguir.

Avaria en la vàlvula de ventilació o alleujament

La vàlvula de ventilació o alleujament de pressió és una mesura molt important en el teu dipòsit de combustible. La seva funció és protegir, prevenir i evitar l’acumulació de pressió dins del tanc i que pugui implotar.

Cures del dipòsit de combustible

Tub de succió de la bomba de combustible

Verifica que el tub de succió no arribi al fons del dipòsit de combustible; aquest tub ha d’estar com a mínim a una distància de 10 centímetres del fons per a evitar que la bomba extregui algun sediment que bloquegi el subministrament de combustible.

Nivell de combustible

Has d’estar alerta del nivell de combustible; recorda que en el fons del dipòsit solen acumular-se sediments provinents de l’oxidació del material amb el qual va ser construït el tanc. Assegura’t de mantenir-ho sempre a nivell.