7 Trucs per a estalviar en calefacció

Per a intentar minimitzar la despesa en calefacció, et proposem una sèrie de consells o trucs per a estalviar en calefacció.

Com estalviar en calefacció?

1. No utilitzis els radiadors com a assecadora. Encara que a vegades pugui resultar temptador escalfar la roba posant-la sobre els radiadors, aquesta és una pràctica molt nociva. Tapar aquests equips impossibilita el normal flux de l’aire i redueix la seva eficiència notablement.

2. Tria sempre la millor tecnologia. Si comptes amb un equip o un sistema de calefacció molt antic, potser et surt més rendible renovar-lo. Si compraràs un equip individual, cerca aquells amb una millor qualificació energètica (A+, A++ o A+++).

3. Vigila les fuites de calor! El correcte aïllament és fonamental. Comprova que la calor no se t’està escapant per les vendes o la porta. Fins al 30% de les necessitats de calefacció es deuen a pèrdues de calor.

4. Purga els radiadors. Després de mesos d’inactivitat el més recomanable és purgar els radiadors. Es recomana que a l’inici de la temporada de calefacció es tregui l’aire que s’acumula a l’interior d’aquests equips per a afavorir el seu correcte funcionament.

5. Cerca la temperatura de confort; no et passis. Cada grau que pugis la temperatura compta. Si necessites posar la temperatura a 24 o 25 °C és perquè no estàs prou abrigat o el teu sistema no funciona de manera apropiada.

6. Utilitza el sol per al teu benefici. La llum és calor. Durant el dia, deixa les persianes aixecades per a escalfar la teva llar amb més facilitat.

7. Treu-li el màxim partit al teu termòstat. Cada vegada més sistemes de calefacció poden ser controlats amb termòstats intel·ligents. Aprofita les programacions horàries, ajusta el teu sistemes al teu ritme de vida i el dels teus.