Quants litres necessito per a la meva caldera de gasoil per a calefacció?

Existeixen diversos factors que influeixen directament en el consum de litres de gasoil en una caldera de gasoil per a calefacció.

Aquests poden ser:

  • la grandària de la caldera,
  • el nivell d’eficiència segons el model de caldera,
  • l’estat de manteniment i conservació de la caldera,
  • la grandària de l’habitatge,
  • la temperatura mitjana habitual i
  • l’aïllament de parets, sostres i sòls.

Així i tot, determinar cadascun d’aquests elements per a un acostament adequat als litres que podem consumir no serveix de res. L’important és enfocar-se en el cremador i el temps de funcionament de la caldera per a obtenir un càlcul aproximat.

Si suposem que la caldera de gasoil produeix una quantitat de 20.000 quilocalories de calor per hora, indica que el seu filtre és de 0.5 galons per hora.

Aquest mig galó equival, aproximadament, a 1.87 Quilograms. Si considerem que cada litre de gasoil equival a uns 850 grams, un total de 1.000 litres equival a 850 quilograms de gasoil. Així, podem determinar fàcilment que aquests 1.000 litres duraran, aproximadament, unes 454 hores ininterrompudament.

Generalment, la calefacció no es manté encesa durant tot el dia. Per tant, serà necessari calcular la mitjana d’ús per a conèixer el temps real de la durada dels litres de gasoil que necessitem.

Si la teva caldera de gasoil per a calefacció està encesa durant unes 6 hores al dia, 1.000 litres de gasoil podrien durar uns 75 dies aproximadament. És a dir, un total de dos mesos i mig. Com comentem a l’inici d’article, també dependrà d’altres factors com la grandària de la casa i el model de la caldera de gasoil. Considera aquests últims factors, ja que poden influir notablement en els dies de durada estimats.

A Petrolis Figueres pots comprar gasoil de calefacció a Figueres al millor preu. Contacta amb nosaltres en el telèfon 972 505 608 per a fer la teva comanda.