Com augmentar la capacitat de subministrament de gasoil?

Una de les formes més utilitzades per augmentar la capacitat de subministrament de gasoil és connectar dos o més dipòsits. La normativa en vigor estableix que és possible instal·lar fins a cinc dipòsits de gasoil a través d’un tub sifó, que permet el pas de combustible entre els dipòsits sense que es presentin fuites. S’ha de considerar que no està permès connectar els dipòsits per la seva zona inferior.

La necessitat d’augmentar la capacitat de subministrament de gasoil pot ser degut a diferents raons. Pot ser que les necessitats de calefacció hagin augmentat a causa de que es passa més temps a la llar a causa de la implementació de l’teletreball o bé al fet que ara hi ha més persones a casa, el que implica un increment en el consum de gasoil.

Si disposes d’un dipòsit petit serà necessari realitzar recàrregues de manera contínua. En cas de no haver realitzat la instal·lació de gasoil o si necessites renovar-la, el més recomanable és comptar amb un dipòsit amb la capacitat adequada. Un dipòsit de 1.000 litres ha de cobrir les necessitats de calefacció d’un habitatge unifamiliar a l’almenys durant dos mesos i mig (75 dies).

No obstant això, si comptes amb un dipòsit en bon estat, el més recomanable és connectar un altre, és a dir, connectar dos dipòsits de gasoil per comptar amb més capacitat d’emmagatzematge i subministrament. Així, tindràs una menor dependència en el subministrament de gasoil a domicili a Figueres a l’augmentar el temps per realitzar una nova comanda de gasoil.

A més, també pots aprofitar quan els preus de l’gasoil són baixos, ja que així podràs comptar amb una major capacitat d’emmagatzematge, és a dir, que podràs esperar per comprar aquest combustible quan arribi al seu preu mínim.

Com a recomanació final, considera que per dissenyar o realitzar qualsevol instal·lació d’un dipòsit de gasoil has de consultar amb un professional certificat que compti amb experiència i garanteixi el treball realitzat.