Com funciona l’Adblue en els motors dièsel?

L’Adblue, marca registrada del producte urea AUS32, és un sistema de depuració de gasos que s’elabora mitjançant la dissolució d’urea. És bàsic en els motors dièsel actuals per a protegir el medi ambient. Aquests sistemes permeten que els gasos que afecten l’organisme no passin a l’ell quan es troben en l’aire.

La indústria automobilística va crear el sistema Adblue basat en la norma Euro6. La majoria dels sistemes dièsel moderns empren la tecnologia Adblue per a limitar les emissions contaminants permeses pels motors dièsel, especialment les relacionades amb les partícules sòlides i els gasos.

Funcionament de l’Adblue

Perquè entre en funcionament l’Adblue en els motors dièsel, es fa cremar el gasoil en el cilindre amb altes temperatures i pressions. Per a optimitzar el combustible, és necessari que la combustió es realitzi amb un excés d’aire i un mínim de combustible. Això genera que el procés químic dins del cilindre produeixi òxids de nitrogen, els quals no interactuen amb l’oxigen i el carboni presents en l’hidrocarbur.

El símbol NOx comprèn diversos compostos químics amb oxigen i nitrogen en la seva formulació. Aquests són:

  • N2O: monòxid de dinitrogen, conegut com el gas del riure.
  • NO: monòxid de nitrogen, que és un gas tòxic inestable conegut com un dels radicals lliures.
  • N2O3: triòxid de dinitrogen en estat de gasós; és molt inestable i es converteix en àcid nítric en combinació amb l’aire.
  • N2O4: diòxid de nitrogen, el més usat en la combustió dels motors. És de color marró groguenc i molt contaminant.
  • N2O5: pentòxid de dinitrogen. Aquest compost és sòlid a temperatura ambient i en unir-se a l’aigua produeix àcid nítric.

A Petrolis Figueres ens dediquem als serveis de distribució de gasoil a domicili a La Jonquera, Garriguella, L’Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries, Empuriabrava, Roses, Santa Margarita, Cadaqués, Port de la Selva, Portbou, Vilafant, Girona, entre altres poblacions de l’Alt Empordà. Ens avala una dilatada trajectòria professional en el sector i et garantim la màxima qualitat en els nostres productes.

By Kickaffe (Mario von Berg) – Own work, autoaid.de, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37734505